Könyvbemutatók

Aktuális

Könyvbemutatók a Magyar Házakban

Délvidék ház
Szeged

A Kárpát-medence borvidékei

A Kárpát-medence borvidékei

A mondás úgy tartja, borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. És borban a remény, a lehetőség, a jövő is. Ezt a teljességet mutatja be a Kárpát-medence Intézet Nonprofit KFT. által kiadott „A Kárpát-medence borvidékei” című könyv, melyről annak egyik társszerzője, Mód László mesélt október 29-én a Délvidék Házban az érdeklődőknek.

bővebben

Felvidék ház Miskolc

Mentés Mácsként – Könyvbemutató és előadás a Felvidék krónikásáról

Mentés Mácsként – Könyvbemutató és előadás a Felvidék krónikásáról

A Felvidék Ház szervezésében, Mentés Mácsként címmel megtartott könyves esten, a Szepsiben élő Mihályi Molnár László író, költő, publicista, Mács József meg nem élt 90. születésnapja alkalmából beszélt – az író regényeit felvonultatva – annak életéről és munkásságáról. A Felvidék krónikásának nevezett irodalmár, újságíró 22 regényt írt, amelyek a Trianonnal elszakított területek magyarságának meghurcoltatásáról, a családok szétszakításáról, a jogfosztottság éveiről szólnak.

bővebben

Őrvidék ház Szombathely

Wittner Mária: Hagyaték

Wittner Mária: Hagyaték

Wittner Mária: Hagyaték című könyvét mutattuk be az Őrvidék Ház legutóbbi könyves estjén. A verseskötet az 56-os szabadságharcos emlékeit gyűjti össze, Simon András művész grafikáival gazdagítva. A szerző beszélgetőtársa Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke volt. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Kövér István, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezetének elnöke, a Magyarok Világszövetsége Vas Megyei Szervezetének elnöke és Dr. Székely János, szombathelyi megyéspüspök is.

bővebben

Kárpátalja Ház Kisvárda

Szöllősy Tibor: Álmait az ember

Szöllősy Tibor: Álmait az ember

Kárpátaljai szerzővel és a történelmi beregszászi borvidékről származó borokkal nyitotta meg könyvbemutatóinak sorát a Kárpátalja Ház. Az október 29-én megtartott esemény vendége Szöllősy Tibor író volt, aki Álmait az ember… című novellagyűjteményét mutatta be a kisvárdai közönségnek. Az eseményt csellójátékával színesítette Komár Anna Eszter, a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium másodéves hallgatója. A könyvbemutatót családias hangulatú beszélgetés és a Sass Családi Pincészet borainak kóstolója zárta.

bővebben

Partium Ház Debrecen

Székely Könyvtár

Székely Könyvtár

Az idei Debreceni Ünnepi Könyvhét első hivatalos programján, közvetlenül az ünnepélyes megnyitó után, a Partium Ház vendégeként a Székely Könyvtár mutatkozott be. A könyvsorozat anyaországi bemutatójának vendége Zsidó Ferenc író, kritikus, a kiadó főszerkesztője, házigazdája Szénási Miklós író, újságíró, a Dehír főszerkesztője volt. Közreműködtek a Csokonai Színház színművészei: Vranyecz Artúr és Újhelyi Kinga.

bővebben
Ossza meg ezt!