Könyvbemutatók

Aktuális

Könyvbemutatók a Magyar Házakban

Délvidék ház
Szeged

A Kárpát-medence borvidékei

A Kárpát-medence borvidékei

A mondás úgy tartja, borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. És borban a remény, a lehetőség, a jövő is. Ezt a teljességet mutatja be a Kárpát-medence Intézet Nonprofit KFT. által kiadott „A Kárpát-medence borvidékei” című könyv, melyről annak egyik társszerzője, Mód László mesélt október 29-én a Délvidék Házban az érdeklődőknek.

bővebben

Felvidék ház Miskolc

B. Kovács István az elveszettnek hitt magyar hősepikáról

B. Kovács István az elveszettnek hitt magyar hősepikáról

Az elveszettnek hitt magyar hősepikáról tartott vetítettképes előadást B. Kovács István gömörológus november 24-én a Felvidék Házban.  Az eseményen a szép számú érdeklődő a rimaszombati, Magyar Örökség-díjas régész, néprajzkutató Világ Vitézë – Magyar hősepika és A Szent László legenda szóban és képekben című könyveket is megismerhették.

bővebben

Őrvidék ház Szombathely

Pintér György: Piros pajzson kettős kereszt

Pintér György: Piros pajzson kettős kereszt

Az idei esztendő utolsó közönségtalálkozójára és könyvbemutatójára vártuk december 14-én az érdeklődőket. Az eseményen a száz éve történelmet írt Rongyos Gárda volt a téma. Az emlékezetpolitikai esten kiváló előadók mutatták be a Nagy Háború utáni zűrzavaros időszakot, amikor hazánk jelenlegi, nyugati határvidékét, mely magában foglalja a hatvanezer fős Sopront, jóval szűkebbre szabta volna Ausztria, az antant hatalmak támogatásával, igényt tartva „a hűség városára”. Az est során Pintér György pagógus, helytörténész legújabb, a 100 éve lezajlott nyugat-magyarországi harcok eseményeiről szóló, most megjelent könyvét is bemutattuk.

bővebben

Kárpátalja Ház Kisvárda

Szöllősy Tibor: Álmait az ember

Szöllősy Tibor: Álmait az ember

Kárpátaljai szerzővel és a történelmi beregszászi borvidékről származó borokkal nyitotta meg könyvbemutatóinak sorát a Kárpátalja Ház. Az október 29-én megtartott esemény vendége Szöllősy Tibor író volt, aki Álmait az ember… című novellagyűjteményét mutatta be a kisvárdai közönségnek. Az eseményt csellójátékával színesítette Komár Anna Eszter, a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium másodéves hallgatója. A könyvbemutatót családias hangulatú beszélgetés és a Sass Családi Pincészet borainak kóstolója zárta.

bővebben

Partium Ház Debrecen

Fábián Tibor: Ceaușescu elvtárs, pajtás

Fábián Tibor: Ceaușescu elvtárs, pajtás

A hírhedt romániai diktátor bukása és az 1989-es romániai forradalom közelgő 32. évfordulója adta az apropóját a Partium Ház legújabb könyvbemutatójának. Fábián Tibor, partiumi író Ceaușescu elvtárs, pajtás című szatirikus regényét mutattuk be a debreceni közönségnek. A könyves esten Újhelyi Kinga és Vranyecz Artúr, a debreceni Csokonai Színház művészei olvastak fel a kötetből. A meghívott művészek nem csak a szépszámú közönséget, de magukat a szervezőket is meglepték, tolmácsolásukban ugyanis fergeteges, kétszemélyes színielőadássá változott a történet.

bővebben
Ossza meg ezt!