Könyvbemutatók

Aktuális

Könyvbemutatók a Magyar Házakban

Délvidék ház
Szeged

A Kárpát-medence borvidékei

A Kárpát-medence borvidékei

A mondás úgy tartja, borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. És borban a remény, a lehetőség, a jövő is. Ezt a teljességet mutatja be a Kárpát-medence Intézet Nonprofit KFT. által kiadott „A Kárpát-medence borvidékei” című könyv, melyről annak egyik társszerzője, Mód László mesélt október 29-én a Délvidék Házban az érdeklődőknek.

bővebben

Felvidék ház Miskolc

Vetési Tamás: Isten nekünk háttal

Vetési Tamás: Isten nekünk háttal

Vetési Tamással, és Isten nekünk háttal 1914-1918 című történelmi regényével ismerkedhetnek meg mindazok, akik megnézik legújabb online könyvbemutatónkat, melynek premierjét január 14-én tartottuk meg a Magyar Házak Hálózata YouTube csatornáján. A virtuális író-olvasó találkozón Vetési Tamás nem csak Kárpát-medence szerte nagy sikert aratott regényéről mesélt, de azt is elárulta, miről szól majd új könyve.

bővebben

Őrvidék ház Szombathely

Bencsik Gábor: Mari története

Bencsik Gábor: Mari története

Az Őrvidék Ház legújabb online könyvbemutatóján Bencsik Gábor mutatta be Mari története című nagyregényét. A történet 1915-ben, a fiumei rakpartról indul, és az első világégés, majd az azt követő kaotikus mindennapok forgatagába kalauzolja el az olvasót. A szerzővel dr. Kiss Tamás nyugalmazott főiskolai tanár beszélgetett.

bővebben

Kárpátalja Ház Kisvárda

Szöllősy Tibor: Álmait az ember

Szöllősy Tibor: Álmait az ember

Kárpátaljai szerzővel és a történelmi beregszászi borvidékről származó borokkal nyitotta meg könyvbemutatóinak sorát a Kárpátalja Ház. Az október 29-én megtartott esemény vendége Szöllősy Tibor író volt, aki Álmait az ember… című novellagyűjteményét mutatta be a kisvárdai közönségnek. Az eseményt csellójátékával színesítette Komár Anna Eszter, a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium másodéves hallgatója. A könyvbemutatót családias hangulatú beszélgetés és a Sass Családi Pincészet borainak kóstolója zárta.

bővebben

Partium Ház Debrecen

Csinta Samu: Erdély újranemesítői I/II.

Csinta Samu: Erdély újranemesítői I/II.

A Partium Ház legújabb online könyvbemutatójának YouTube-premierjét január 29-én tartottuk. A könyves est vendége Csinta Samu, erdélyi újságíró, közíró volt, aki Erdély újranemesítői és Arisztokraták honfoglalása című riportköteteit mutatta be az érdeklődőknek. Az arisztokrata családokról, az erdélyi arisztokrácia újrakezdett történetéről írt könyveinek születéséről, a szerzővel Mikos Ákos beszélgetett. Közreműködött: Béke Csaba énekmondó. A kötetekből Új Judit olvasott fel egy részletet.

bővebben
Ossza meg ezt!