Felvidék Ház

100 év könyvkiadás a Felvidéken

Az Osztrák-Magyar Monarchia szétesése után Magyarország északi része Csehszlovákiához került, így jelentős magyarlakta területek is. A trianoni impériumváltást követően a Felvidéken maradt magyarság teljesen légüres térbe került. A Felvidéken maradottaknak szinte a semmiből kellett új intézményrendszert kialakítaniuk. Az újrakezdés minden téren hatalmas energiákat emésztett fel, s a könyvkiadás és -terjesztés nem tartozott a prioritások közé. 

Események

Kiállítások, könyvbemutatók, rendezvények

Balázs F. Attila: Újrafestett rácsok

Balázs F. Attila: Újrafestett rácsok

A Felvidék Ház vendégeként, november 18-án, Balázs F. Attila, erdélyi születésű, felvidéki költő Újrafestett rácsok című kötetét mutatta be a miskolci olvasóknak. Az online könyvbemutatón a szerzővel Filip Gabriella újságíró beszélgetett. Balázs F. Attila verseit Balázs István előadóművész tolmácsolásában hallhattuk. A Kárpátok Bora program részeként – a felvidéki Geönczeöl Attila boraival ismerkedhettek meg az érdeklődők. Közreműködött Ritter József, felvidéki származású gitárművész, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet tanára. Az online esemény házigazdája Mács Ildikó, a Felvidék Ház vezetője volt.

bővebben
Balázs F. Attila: Újrafestett rácsok

Balázs F. Attila: Újrafestett rácsok

A Debreceni Ünnepi Könyvhéten, a Felvidék Ház vendégeként, Balázs F. Attila, Madách nívódíjas, Lucian Blaga-díjas és Arghezi-díjas költő könyvheti megjelenésű Újrafestett rácsok című kötetét mutatta be az olvasóknak. A szerző nem csak a versírás, fordítás kulisszatitkaiba avatott be bennünket, de gyönyörű versei közül is felolvasott néhányat, és a beszélgetés végén természetesen dedikálta is kötetét az olvasóknak.

bővebben

Nyitvatartás

HÉTFŐ – PÉNTEK
10:00 – 18:00

Írjon nekünk

Nem találta meg amit keresett?

Ossza meg ezt!